Jyväskyläläinen kirvesmies Jari on innostunut sähköpyörästä.

Vaimo ei pääse töihin julkisilla, niin hänellä on käytössä automme. Minulla taas alkavat työt niin aikaisin aamulla, että julkiset kulkuvälineet eivät silloin kulje kovin usein. Jyväskylä on mäkistä seutua, joten sähköpyörä on hyvä ratkaisu seitsemän kilometrin työmatkalleni, Jari kertoo.

Kotikulmilla Jari kävelee tai pyöräilee poikansa kanssa lähikauppaan. Pojan kanssa he myös etsivät Pokémon Go -pelin pokestoppeja pyörällä ja kävellen. Välille liike muuttuu juoksuksi.

Harrastan vapaa-ajalla ultrapitkiä juoksulenkkejä, joten välillä juoksen työmatkojakin ihan treenauksen vuoksi, Jari sanoo.

Jyväskylä on näppärän kokoinen kaupunki ottaa haltuun bussin ja kävelyn yhdistelmällä.

Täällä on hyvät bussiyhteydet. Kävelen kotoa lähipysäkille, menen bussilla keskustaan ja liikun siellä kävellen. Joskus myös vaimo jättää minut autosta pois kesken matkan ja hölkkään siitä kotiin, Jari kertoo.

Jaria motivoi liikkeelle ekonomia, ekologia ja kuntoilu.

Ekonomia motivoi, koska missään tapauksessa en halua riesakseni kahta autoa. Haluan myös liikkua mahdollisimman vähillä päästöillä. Autokin vaihdettiin plug-in-hybridimalliin. Ultrapitkien matkojen juoksutreenien palauttavaksi harjoitteeksi käy tosi hyvin työmatkapyöräily sähköpyörällä, Jari listaa etuja.

Jarin mielestä kesä on hyvä aika aloittaa pyöräily tai kävely.

Kun kerran pääsee liikkeelle, se kantaa helposti syksyyn saakka. Jos koet, että kunto ei alkuun riitä, kokeile sähköpyörää. Sillä jaksaa pidemmänkin matkan. Tunnen monia, jotka ovat innostuneet juuri sähköpyörästä. Mielestäni kaikki keinot, jotka madaltavat kynnystä ovat sallittuja – kuten sähkö, Jari kannustaa.