Brändistrategi Pia on työmatkapyöräilijä – myös talvella.

Minulla on 10 kilometrin työmatka, jonka pyöräilen useamman kerran viikossa. Jos olen edellisenä iltana päättänyt, että aamulla pyöräillään, niin silloin pyöräilen kelissä kuin kelissä. Talvella panostan varusteisiin, kerrospukeutumiseen ja vaihdan nastarenkaat pyörään. Pyöräilyreittiä pitää talvella miettiä tarkemmin. Jos vakioreitilläni on paljon sohjolunta, valitsen toisen talvikunnossapidon piiriin kuuluvan reitin, Pia kertoo.

Pian mielestä kävely on oiva keino henkiseen ja fyysiseen palautumiseen.

Urheilen paljon ja kävely on mitä parhain keino palautumiseen. Se lisää mielen hyvinvointia ja mielestäni sitä voi verrata jopa meditaatioon. Kävely on myös hyvä tapa ylläpitää sosiaalisia suhteita. Käynkin usein ystävien kanssa kävelylenkillä, Pia kertoo.

Piasta on kiva yhdistellä eri liikkumismuotoja. Metro-kaupunkipyörä -yhdistelmä on hänen suosikkinsa.

Otan usein kotini läheiseltä kaupunkipyöräasemalta pyörän, jolla pyöräilen metrolle. Hurautan metrolla työpaikalle tai kaupungille ja samalla tyylillä takaisin. Monesti myös poljen kaupunkipyörällä työpäivän aikana esimerkiksi palaverisiirtymät ja lyhyet kauppamatkat, Pia sanoo.

Piaa motivoi pyöräilyssä ja kävelyssä niistä tuleva energinen hyvä olo.

Jos kuljen työmatkan autolla, huomaan heti eron pyöräilyyn. Aamulla työmatkapyöräilyn jälkeen on töissä koko päivän energinen fiilis. Samoin illalla kotona on heti fyysisesti ja henkisesti energisempi hyvä olo, Pia kertoo.

Ajan, rahan ja hermojen säästäminen on myös hyvä syy polkaista jalat liikkeelle.

Autoilen mahdollisimman vähän, sillä en voi sietää ruuhkissa istumista. Samalla säästän bensakuluissa. Työmatkapyöräilyssä liikunta tulee hoidettua päivän aikana, jolloin illat voi olla yhdessä lasten kanssa ja osallistua heidän harrastuksiinsa, Pia listaa etuja.

Pia kannustaa aloittelijaakin satsaamaan hyviin varusteisiin.

Kiinnitä huomio siihen, että varusteet ja pyörä ovat kunnossa. Valitse omaan käyttötarkoitukseesi sopiva pyörä. Se tekee pyöräilystä paljon mukavampaa. Itse hankin paremman pyörän talvipyöräilyyn ja ero oli suuri, kun alla oli juuri sitä varten suunniteltu pyörä, Pia kannustaa.