Säännöllisen pyöräilyn terveyshyödyt

1. Tehosta suolistasi

Bristolin yliopiston asiantuntijoiden mukaan pyöräilyn edut ulottuvat syvälle ytimeen.
“Fyysinen aktiivisuus auttaa lyhentämään aikaa, jonka kuluu ruoan kulkemiseen paksusuolen läpi, rajoittamalla takaisin kehoon imeytyvän veden määrää ja jättämällä sinulle pehmeämmät ulosteet, jotka on helpompi siirtää”, kertoo Harley Streetin gastroenterologi tohtori Ana Raimundo.

Lisäksi aerobinen liikunta nopeuttaa hengitystäsi ja sykettäsi, mikä auttaa stimuloimaan suoliston lihasten supistumista. “Sen lisäksi, että se estää sinua turvotuksesta, se auttaa suojaamaan sinua suolistosyövältä”, tohtori Raimundo sanoo.

Säännöllisen pyöräilyn terveyshyödyt

2. Lisää aivovoimaa

Tarvitsetko harmaata ainettasi kipinä? Hanki sitten polkeminen. Illinoisin yliopiston tutkijat havaitsivat, että 5 prosentin paraneminen sydän- ja hengitystoiminnassa pyöräilystä johti jopa 15 prosentin paranemiseen henkisissä testeissä.

Tämä johtuu siitä, että pyöräily auttaa rakentamaan uusia aivosoluja hippokampukseen – muistista vastuussa olevalle alueelle, joka heikkenee 30 vuoden iästä alkaen.

“Se lisää veren virtausta ja happea aivoihin, mikä sytyttää ja uudistaa reseptoreita ja selittää, kuinka liikunta auttaa torjumaan Alzheimerin tautia”, kertoo tutkimuksen kirjoittaja, professori Arthur Kramer.

Miksi pyöräily on hyvää mielenterveydellesi

3. Voittaa sairaus

Onko pyöräily hyvä sinulle? Joo! Unohda omenat, ratsastus on tapa pitää lääkäri loitolla. “Kohtalainen liikunta tekee immuunisoluista aktiivisempia, joten ne ovat valmiita poistamaan infektiot”, sanoo Cath Collins, dietologi Lontoon St George’s Hospital -sairaalasta.

Pohjois-Carolinan yliopiston tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka pyöräilevät 30 minuuttia, viisi päivää viikossa, vievät noin puolet enemmän sairauspäiviä kuin sohvaperunat.

4. Elää pidempään

King’s College London vertaili yli 2400 identtistä kaksosetta ja totesi, että vain kolme 45 minuutin ajoa viikossa suorittaneet olivat yhdeksän vuotta ”biologisesti nuorempia”, vaikka alennettiin muita vaikutuksia, kuten ruumiinindeksi (BMI) ja tupakointi.

“Sillä, joka käyttää säännöllisesti liikuntaa, on huomattavasti pienempi sydän- ja verisuonitautien, tyypin 2 diabeteksen, kaiken tyyppisten syöpien, korkean verenpaineen ja liikalihavuuden riski”, kertoo tutkimuksen tohtori Lynn Cherkas. “Kehosta tulee paljon tehokkaampi puolustautumaan ja uudistamaan uusia soluja.”

Pyöräilyn edut
Pelasta planeetta ja tutustu pyörällä. Win-win. Joseph Branston

5. Pelasta planeetta

Kaksikymmentä polkupyörää voi pysäköidä samaan tilaan kuin yksi auto. Polkupyörän rakentaminen vie noin 5 prosenttia auton valmistamiseen käytetyistä materiaaleista ja energiasta, ja pyörä ei tuota pilaantumista.

Myös polkupyörät ovat tehokkaita. Matkustat noin kolme kertaa nopeammin kuin kävelet samalla energiamäärällä, ja ottaen huomioon moottorissasi olevan polttoaineen, suoritat 2924 mailia gallonaa kohti.

Painosuhteesi on kiitettävä: olet noin kuusi kertaa raskaampi kuin pyöräsi, mutta auto on 20 kertaa raskaampi kuin sinä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *